Kunst

The Crystal Ship

In 2016 ging The Crystal Ship voor het eerst in Oostende voor anker. Sindsdien heeft het kunstenfestival de badstad omgetoverd in de grootste openluchtgalerie van België, met de hulp van tientallen gevierde street artists.

De voorbije vijf jaar meerden internationaal gerenommeerde namen als Axel Void (USA), Paola Delfín (Mexico), Escif (ES), Miss Van (FR), Sebas Velasco (ES), Elian (AR) en Wasted Rita (PT) aan in Oostende. Maar uiteraard was er ook plaats voor nationale helden als Roa, Jaune en Strook.

Ze hebben de stad niet alleen bedekt onder lagen verf en zo goed als overal indrukwekkende murals aangebracht, op verschillende plekken zijn ook minstens even opvallende sculpturen en installaties opgetrokken – alles wat je niet verwacht tegen te komen in een populaire badstad. Maar Oostende is natuurlijk meer dan dat. Het is een bruisende stad aan zee, en dat wordt alleen maar nog meer in de – letterlijk, en figuurlijk – verf gezet door een toonaangevend kunstenfestival als The Crystal Ship.

Lees meer over The Crystal Ship