Menu

Thermae Palace zet souschefs & sommeliers in de kijker

Bij de term 'topgastronomie' denk je misschien meteen aan namen als Gert De Mangeleer, Peter Goossens of Nick Bril. Terecht, maar ook de rechterhand van een topchef valt niet te onderschatten. Daarom organiseert Vincent Florizoone (chef Brasserie Albert, Oostende) op 24 maart 'Soulever', een event waarbij hij het licht werpt op de drijvende kracht achter de Belgische topgastronomie.

Sinds de aanstelling van chef Vincent Florizoone scheert het Thermae Palace Hotel op vlak van gastronomie ook terug hoge toppen. Eind vorig jaar opende het hotel haar deuren voor maar liefst 5 bartenders en 29 Belgische topchefs. Samen goed voor 13 Michelinsterren en duizenden Gault&Millau punten waardoor het Thermae Palace Hotel omgetoverd werd tot het grootste sterrenrestaurant ter wereld. Dit jaar opent Vincent Florizoone de hoteldeuren voor 10 souschefs en evenveel sommeliers.

Met Vincent Florizoone haalde Thermae Palace Hotel geen onbekende in huis. Hij werd opgeleid in toprestaurant Don Alfonso, was de rechterhand van Bruneau en werd al tweemaal verkozen tot beste bierchef ter wereld. Met Soulever wil hij de aandacht niet op zichzelf vestigen, maar wel op souschefs en sommeliers. "Achter elke culinaire mastermind schuilt een geweldig sterke souschef. Die is de drijvende kracht van de keuken, maar krijgt daar zelden tot geen eer voor van het publiek. Dit event is een manier om souschefs in de spotlight te zetten en hen de appreciatie te geven die ze verdienen", aldus Florizoone.

Ook onder de sommeliers zullen enkele van 's lands beste aanwezig zijn in Thermae Palace. De volgende restaurants kunnen alvast op uitstekende vertegenwoordiging rekenen: The Vine, Humphrey, DIM, Brasserie Julie*, De Jonkman**, Chambre Séparée* en Bon-Bon***. "Het is de eerste keer dat er een event wordt georganiseerd voor zowel sommeliers als souschefs. Sommeliers houden uiteraard wel geregeld proeverijen, maar er is nooit eerder een echt feest gegeven in hun eer. Samen met de souschefs zullen ze je meenemen op een ontdekkingsreis waarbij je talrijke smaaksensaties zal beleven. Daarnaast zullen ook 5 dj's het beste van zichzelf laten zien en kan je je laten inspireren door verschillende verrassingsacts", aldus Florizoone.

Het event wordt gesponsord door Badoit, Thermae Palace Hotel en Levi Party Rental, die voor de aankleding van het event zorgt. Timothy Lejeune, manager bij Levi Party Rental: "De feestzaal wordt gehuld in een upscale, maar toegankelijke sfeer. Helemaal in lijn met het concept. Om de samenwerking tussen de souschefs te accentueren, werken we met één doorlopend buffet waarbij elke chef toch nog zijn eigen plek heeft. Ook de sommeliers zullen hun wijnen serveren aan een gezamenlijke bar waar elk eveneens zijn eigen ding kan doen zonder elkaar in de weg te lopen."

Praktisch

Elke sommelier brengt drie wijnen mee aan € 4, € 6 en € 9 per glas.
De 10 souschefs maken elk 1 gerecht aan € 8 per bord.

Start: 12u

BOEK NU