Chef's Collective

Chef's Collective posterOp zondag 9 december 2018 wordt Oostende het grootste sterrenrestaurant ter wereld. Maar liefst 5 bartenders en 27 Belgische chefs – goed voor 13 michelinsterren en voor duizenden Gault&Millau punten – zullen in Thermae Palace verzamelen met voor de gelegenheid gecreëerde cocktails en gerechten. Als Chefs Collective Belgium, een gepassioneerd nationaal gastrocollectief, willen zij een signaal uitsturen naar de buitenwereld. Onder het motto “one team, one dream” bundelen zij de krachten voor een krachtiger samenhorigheidsgevoel binnen de sector. Goesting gekregen om te klinken op dit collectief? Damn right! Zorg ervoor dat je een kaartje bemachtigt eer ze de deur uitvliegen. Wees hongerig, dorstig én danserig, want er zullen voldoende deejays aanwezig zijn die het op je dansbenen gemunt hebben.

Chefs Collective Belgium is een initiatief van Bruno Timperman (Restaurant Bruut, Brugge). Samen met Vincent Florizoone (Albert, Oostende) en het koppel Caroline Poppe en Pascal Vandenheulen (De Pastorie, Zevergem) willen ze de solidariteit binnen de sector promoten. ‘Elkaar aanmoedigen, steunen en in de bres springen voor collega’s moet een evidentie worden. België is al zo’n klein land, en om onze producten, vakmannen, telers en terroir aan de buitenwereld te laten zien, moeten we samenwerken’, klinkt het vastberaden. Om het event operationeel mogelijk te maken ging het collectief een samenwerking aan met commerciële partners als Thermae Palace, Horeca Totaal, Badoit, Stad Oostende en Gastronello.

‘Met dit eerste event willen we het startschot geven van een mooie reeks events waarin kruisbestuiving en wederzijds respect voorop staan’, vertelt Bruno Timperman. ‘In een economisch klimaat als dat van België is het een uitdaging geworden om een gastronomisch restaurant te laten renderen. Als chefs maar ook als ondernemers willen we elkaar stimuleren en inspireren voor de toekomst. We vinden het belangrijk om te onderstrepen dat dit collectief vanuit de chefs zelf is ontstaan en geen politieke voorkeur uitdraagt. Chefs Collective Belgium opereert dus los van huidskleur, taal, geloofsopvatting of leeftijd. In onze keuken is iedereen welkom.’ Communicatieverantwoordelijke Caroline Poppe verduidelijkt verder: ‘Het hele initiatief is een logisch gevolg van één gezamenlijke passie die bij de chefs en horecaondernemers leeft: het prikkelen van alle zintuigen. De vriendschappen die daaruit ontstaan, zijn even eigenzinnig als onvoorwaardelijk. Ik beschouw de Belgische gastronomie als een eenheid in verscheidenheid. Ondanks de gemeenschappelijke raakvlakken, schrijft elke horecaprofessional die ik ken aan een eigen en uniek verhaal.’

Boek nu